İsrail, Gazze’yi sahurda vurdu

İsrail, Gazze’yi sahurda vurdu

Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaçırılan 3 İsrailli gencin ölü olarak bulunmasının ardından korkulan oldu. İsrail savaş uçaklarının Gazze’de hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırıda yaralanan Filistinlilerin olduğu belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinden bu yana İsrail topraklarına yapılan 18 roketli saldırıya karşılık İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların Gazze’de 34 hedefe hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü Yarbay Peter Lerner, “IDF, İsrailli sivillerin huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için hareket etmeye devam edecektir. Hamas terör örgütü ve uzantıları, Gazze’den yapılan her türlü terör eyleminin tek sorumlusudur” açıklamasını yaptı. Lerner, vurulan hedefler hakkında ise net bilgi vermedi.

Kaçırılan 3 Yahudi ilahiyat öğrencisi Naftali Frenkel (16), Gilad Şaar (16) ve Eyal Yifraç’ın (19) cesetlerinin dün akşam saatlerinde El Halil kentindeki bir çukurda bulunmuştu. Gençlerin bulunması için orduya 18 gündür Filistin topraklarında geniş çaplı arama yaptıran İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, haberin ardından güvenlik kabinesini acil olarak toplamıştı. Olaydan Hamas’ı sorumlu tutan Netanyahu, “Hamas bedelini ödeyecek.” diyerek operasyon sinyali vermiş, Hamas ise, “İsrail saldırırsa cehennemin kapıları açılır.” açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamaların ardından sahur vakti, İsrail Gazze’ye bomba yağdırdı.

Yaklaşık üç haftadır gençleri arayan İsrail ordusu, 550 civarında Filistinliyi gözaltına almıştı.

Ayrıca İsrail askerlerinin kaçırılanların sorumlusu olarak gördüğü Hamas hareketi mensubu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi’nin evlerine baskın düzenlediği de açıklandı. Askerler yapılan baskında mahalle sakinlerini de konu ile sorguladığı bildirildi.

Obama’dan taziye mesajı

ABD Başkanı Barack Obama’da ölü bulunan İsrailli gencin ailelerine taziye mesajı gönderdi.

Obama yaptığı yazılı açıklamada, ‘Amerikan halkı adına, taziyelerimi Eyal Yifrah, Gilad Shaar ile İsril ve Amerikan vatandaşlığı bulunan Naftali Frenkel’in ailelerine sunuyorum’ ifadelerini kullandı. Obama ayrıca terörü şiddetle kınadığını da sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.