İsrail Cumhurbaşkanı Peres, imamlarla bir araya geldi

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, imamlarla bir araya geldi

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, dinler arası barış görüşmeleri çerçevesinde Paris ve civarında faaliyet gösteren Müslüman toplulukların temsilcilerinden oluşan 20 imamla bir araya geldi.
    
Resmi temaslarda bulunmak üzere Paris’te bulunan Peres, bu sabah Shangrila Otel’de Müslüman topluluk temsilcilerini kabul etti.
    
Görüşme sırasında 2012’de Fransa’nın Toulouse kentinde Muhammed Merah isimli şahsın Yahudi okuluna düzenlediği saldırı ve ikisi çocuk üç kişinin hayatını kaybetmesi olayı da gündeme geldi. Perez, “Toulouse bir dönüm noktasıdır. Çünkü orada ölüm iğrenç yüzünü gösterdi” dedi.
    
Paris, Drancy Camisi’nin imamı Hasan Chalghoumi, “11 Mart korkunç suçların işlendiği kötü bir dönemdi. Yahudilerden önce Müslümanlar öldürülmüştü. Bizim mücadelemiz her türlü köktencilik ve şiddete karşı” diye konuştu.
    
Toplantıda Fransa’nın 5 milyon Müslüman nüfusuyla Avrupa’da ilk sırada bulunduğunun altını çizen İmam Chalghoumi, “İnsan hayatı, Mekke’den bile daha kutsaldır. Bize Fransa’da Müslümanlarla Yahudiler arasında bugüne kadar bir çatışma haberi ulaşmadı. Bu barışı diğer yerlere ihraç etmemiz gerekir” ifadesini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.