İsrail 7 haftalık savaşa hazırlanıyor

İsrail 7 haftalık savaşa hazırlanıyor

İsrail Ordusu, ülkenin güney ve orta kesimlerindeki yerel yetkililere 7 haftalık savaşa hazır olmaları talimatını verdi.

Yerel basının haberine göre yerel yönetimlere talimat Seferberlik Komutanı Orgeneral Eyal Eizenberg tarafından verildi.

Bu arada Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, bir İsrail uçağını karadan havaya füzeyle düşürdüklerini öne sürdü. Grup dün de benzer bir iddiada bulnumuştu.

Ölü sayısı 24’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırıları iki günün doldurdu. Saldırılarda 8’i çocuk 24 kişi öldü; 200’den fazlası da yaralandı.

Filistinli grupların fırlattığı roketler sebebiyle ise 3 kişi öldü, 70’ten fazlası yaralandı. Gazze Şeridi’nden ateşlenen roketler ilk kez Tel Aviv’e kadar ulaştı. Boş alanlara ya da denize düşen bu roketler başkentte panik oluşturdu.

Hamas, Kudüs’e roket fırlattı

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Kudüs’e roket fırlattığını duyurdu.

Kudüs’te de sirenler çaldı fakat uyarının yakındaki kasabalar için verildiği belirtildi. Ordu Radyosu, şehirde bir patlama sesi duyulduğunu açıkladı fakat roketin düştüğü yer henüz belirlenemedi.

Kudüs, Gazze Şeridi’ne 70 kilometre mesafede bulunuyor.

 

Kassam Tugayları: İsrail uçağını düşürdük

İsrail’in Gazze’ye saldırı düzenlediği savaş uçağı, Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları tarafından düşürüldüğü bildirildi.

Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, Gazze semalarında uçuş yapan İsrail savaş uçağının, füzeyle vurularak düşürüldüğü belirtildi. Açıklamada, uçağın düştüğü ve enkazına ulaşılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Öte yandan İsrail, konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.