İslamofobi’nin arkasındaki isimler Türkiye’ye gezi düzenleyecek

İslamofobi’nin arkasındaki isimler Türkiye’ye gezi düzenleyecek

ABD’de İslamofobi’yi güçlendirmek için organize olduğu deşifre olan çalışmalar içinde yer alan bazı isimler, eylül ayında Türkiye’ye bir gezi düzenleyecek. David Horowitz Freedom Center adlı kuruluşun organize ettiği ve 7-15 Eylül arasındaki tarihlerde gerçekleşecek geziye Michael Rubin, Robert Spencer ve Claire Berlinski rehber olarak katılıyor.

‘Medeniyetler Çatışması’nın Kavşağına Yolculuk’ adıyla gerçekleşen yaklaşık 10 günlük geziye katılmak isteyenler, uçak bileti hariç 4.650’şer dolar ödeyecek. Gezinin resmi tanıtım broşüründe, “Türkiye’nin gelecek 10 yıldaki gidişatı, Ortadoğu ve Avrupa’nın geleceğini belirleyecek. Türkiye, bugün, 1920’den beri ayırıcı özelliği olan laikliği yıkıp yerine yeniden İslami yasalara dönme arasında kararını vermek üzere tarihi bir tercihle karşı karşıya.” deniliyor.

Robert Spencer, Norveç’i kana bulayan Müslüman karşıtı terörist Anders Behring Breivik’in manifestosunda 162 kez yazılarına atıf yapmasıyla dikkat çekmişti. Öte yandan Michael Rubin’in çalıştığı düşünce kuruluşu American Enterprise Institute (AEI), bir uzmanlarının Robert Spencer gibi teröristlerce referans gösterilen oldukça tartışmalı isimle Türkiye gezisi yapması konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

ThinkProgress adlı web sitesine konuşan bir AEI yetkilisi, AEI’nın politik konularda kurumsal pozisyonlar takınmadığını ifade ederek, “Uzmanlarımız konuştuklarında kendi adlarına konuşur.” dedi. Geziye katılanlar, İstanbul ve Ege’deki tarihi ve turistik yerleri gezecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.