İslam ülkeleri Filistin için BM’de birleşti

İslam ülkeleri Filistin için BM’de birleşti

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin’in Birleşmiş Milletler (BM)’de gözlemci üye olması için yapılacak oylama öncesinde, daimi temsilciliği nezdindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu yarın BM Genel Kurulu’nda yapılacak olan oylamada, Filistin’in oy oranını garanti etmek için birçok ülkenin üst düzey temsilcisi ile ikili görüşmeler yaptı.

İİT üye ülkelerine oylamada Filistin’e destek vermeleri çağrısını yineleyen İhsanoğlu, “Birleşmiş Milletlerde Filistin’in tanınması için tarihi bir fırsat olan bu oylama için çabalarımızı birleştirmeliyiz.” dedi. İhsanoğlu ayrıca, “Ancak birkaç ülke bu konu hakkında farklı görüşler taşımaktadır. Ümit ediyorum ki bölgedeki insanların kaderini etkileyecek bu karar öncesinde bu yönetimler de İİT ülkelerinin varmış olduğu fikir birliğini görür ve kararlarını bir kez daha gözden geçirirler.” şeklinde konuştu.

BM’de 40 yılı aşkın bir süreden beri ilk defa kendi dönemlerinde, İİT’nin çabalarıyla Filistin’in lehinde bir hava oluştuğunu belirten İhsanoğlu, bu avantajı bir başarıya dönüştürmek için bütün imkanları seferber ettiklerini vurguladı.

Filistin geçen yıl İİT’nin yürüttüğü yoğun kampanya neticesinde bir BM kuruluşu olan UNESCO’ya üye kabul edilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.