İşgalin 10. yılında Irak’ta şiddet sarmalı: 56 ölü

İşgalin 10. yılında Irak’ta şiddet sarmalı: 56 ölü

ABD ile Batılı müttefiklerinin Saddam Hüseyin’in devrilmesiyle sonuçlanan Irak işgalinin 10. yıldönümünde başkent Bağdat bombalarla sarsıldı.


Kentin ağırlıklı olarak Şii bölgelerinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda en az 56 kişi öldü, 160 kişi de yaralandı. Henüz herhangi bir grubun üstlenmediği saldırılar, Bağdat’ın en işlek pazar yerine ve başkent çevresinde en iyi korunan yerlerden biri olan Yeşil Bölge’ye yakın bölgelerde düzenlendi. Dün ayrıca bir canlı bomba ise kentin güneyinde bulunan emniyet binasına saldırdı.


ABD’nin Irak’a girmesinin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen ülkede hâlâ güvenlik ve istikrar sağlanamadı. Mezhep ihtilafından kaynaklanan problemler bölge ülkelerini endişelendiriyor. Ülkede Sünni nüfus, Şii Başbakan Nuri el Maliki’nin kendilerine ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle aylardır cuma günleri protesto gösterileri düzenliyor.


Öte yandan işgalin yıldönümünde Gallup araştırma şirketi tarafından yapılan bir anket, Amerikalıların yüzde 53’ünün işgalin bir hata olduğunu, yüzde 42’sinin ise desteklediğini ortaya koydu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.