ISAF’ın yeni Komutanı General Joseph Dunford oldu

ISAF’ın yeni Komutanı General Joseph Dunford oldu

ABD’de Deniz Kuvvetleri’nin önemli isimlerinden General Joseph F. Dunford, Afganistan’daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü’nün (ISAF) yeni komutanı oldu.

Başkan Barack Obama’nın ABD güçlerinin 2014 sonuna kadar ülkeden çekilmesini planlaması ve yönetmesi için görevlendirdiği Dunford, Afganistan’daki ABD ve ISAF güçlerinin komutasını başkent Kabil’deki ISAF ana üssünde düzenlenen törenle General John Allen’dan devraldı.

Törende Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi, Afganistan Genelkurmay Başkanı Kerim Halili ve birçok üst düzey yetkili hazır bulundu.

Törende konuşan General Dunford, görevi devraldığı John Allen’ın Afganistan’da teröre karşı verilen mücadelede çok ciddi başarılar elde ettiğini ve yerinin doldurulamayacağını söyledi.
        
Kabil’de olağanüstü güvenlik
        
Devir-teslim töreni boyunca başkent Kabil’de güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Güvenlik güçleri, ISAF merkezine yakın yolları trafiğe kapattı.
        
Irak işgalinde görevliydi
        
2003-2011 yılları arasındaki Irak işgalinde görev yapan Dunford, 2010 yılından beri ABDDeniz Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Yetkilerini devreden General Allen ise CIA’yi sarsan ilişki skandalında adı geçen isimlerden biriydi. Pentagon, Afganistan’daki en üst düzey komutan General Allen hakkında, CIA’in eski Başkanı David Petraeus’u istifaya götüren skandala adı karışan kadınla ”uygunsuz görüşmeler” yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.