Irkçı yazar Müslümanları hedef alan sözleri nedeniyle mahkum oldu

Irkçı yazar Müslümanları hedef alan sözleri nedeniyle mahkum oldu

Fransa’da gazeteci-yazar Eric Zemmour, Müslümanları hedef alan ırkçı söylemleri nedeniyle mahkum oldu.

Paris Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Zemmour’a 2014 yılında İtalyan gazetesi Corriere della Serra’ya verdiği röportajda kullandığı Müslümanlara karşı kin ve nefret içeren söylemleri nedeniyle 3 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Zemmour, İtalyan gazetesine verdiği röportajda ”Müslümanların medeni kanunu Kur’an. Kendi içlerinde banliyölerde yaşıyorlar. O yüzden Fransızlar oraları terk etmek zorunda kalıyor.” ifadelerini kullanmış ve Fransa’da yaşayan yaklaşık 5 milyon Müslüman’ın sınır dışı edilebileceğini kaydetmişti. Gazeteci-yazar Müslümanların hareketleriyle ülkeyi iç savaşa sürüklediğini iddia etmişti. Mahkemede sözlerini savunan Zemmour, tüm Müslümanları değil, sözleriyle banliyölerde bölünmeyi organize eden Müslümanları kastettiğini iddia etti.

Savcı Annabelle Philippe, Müslümanlara karşı kin ve nefret içeren söylemleri nedeniyle Zemmour’un 10 bin Euro para cezasıyla cezalandırılmasını talep etmişti. Savcı mütalaasında, Zemmour’un yaftalayıcı ve hiçbir dayanağı olmayan ifadeleri ile ülkede yaşayan bütün Müslümanları hedef aldığına değinmişti.

Mahkemede hazır bulunan ırkçılıkla mücadele eden SOS-Racisme Derneği’nin Başkanı Dominique Sopo da mahkemenin kararından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Sopo, mahkemenin kararının ifade özgürlüğünün nefreti aymak manasına gelemeyeceğini gösterdiğini kaydetti.

Eric Zemmour 2011 yılında da “Uyuşturucu ticareti yapanların çoğunluğu siyahi ve Arap. Bu bir vaka” ifadeleri nedeniyle iki kez biner Euro’luk para cezasına çarptırılmıştı. Zemmour’un şimdiye kadar ödediği cezaların 13 bin Euro’yu bulduğu belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.