İran’da,18 Amerikalı yetkili hakkında iddianame hazırlandı

İran’da,18 Amerikalı yetkili hakkında iddianame hazırlandı

İran, ”İnsanlığa karşı işledikleri suçtan dolayı” 18 Amerikalı hakkında iddianame hazırladı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’nda (ISNA) yer alan habere göre, Yargı Erki Başkan Yardımcısı İbrahim Reisi, ”İran’a ve insanlığa karşı işledikleri suçlardan dolayı 18 Amerikalı yetkili hakkında iddianame hazırlandığını” söyledi.
Uluslararası mahkemelerden böyle bir adımı atmasını beklediklerini belirten Reisi, başta ABD olmak üzere diğer egemen güçlerin nüfuzlarından ötürü uluslararası mahkemelerin şu ana kadar harekete geçemediğini kaydetti. Reisi, Amerikalıların işledikleri suçlar konusunda dünya kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak için iddianame hazırlandığını ifade etti.
İddianamenin somut delillere dayandığını anlatan Reisi, Amerikalı yetkililerin işledikleri suçların maddi, manevi ve hukuki cezayı gerektirecek türden olduğunu belirtti.


Reisi, 18 kişi hakkındaki iddianamenin bir ilk olduğunu, Amerikalı diğer yetkililerle ilgili olarak da gelecekte atılacak adımların kamuoyuna açıklanacağını söyledi.
İranlı nükleer uzmanlar ve diğer bazı siyasilerin suikasta kurban gitmesinden ABD’yi sorumlu tutan Tahran yönetimi, yine bizzat bu ülkenin terör örgütlerine yardımı, bağımsız ülkeleri işgali ve birçok yerde çatışma çıkarttığı gerekçesiyle insanlık suçu işlediğini savunuyor.

Haklarında iddianame hazırlanan 18 kişinin isimleri açıklanmazken, bunlardan bazılarının halihazırda görev başında olduğu belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.