İran’a BM’den yardıma hazırız mesajı

İran’a BM’den yardıma hazırız mesajı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mon, yaptığı açıklamada deprem felaketi yaşayan İran’a yardım etmeye hazır oldukları mesajı verdi.


Gelen Sekreter yayınladığı mesajda İran halkına depremden dolayı duyduğu üzüntülerini ileten Ban, yaşamını yitiren ve yaralananlar için üzgün olduğunu aktardı. İran halkı ve hükümetiyle özellikle ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Ban, Birleşmiş Milletler’in yardım sağlamak ve gerekli olabilecek uluslar arası desteği seferber etmeye hazır olduğunu söyledi.

İran’ın güneyinde dün yerel saatle 16.22’de 6.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonun da şuana kadar bölgeden gelen bilgiye göre 37 insan hayatını yitirdi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nun açıklamasına göre, deprem Buşehr kenti yakınlarında, yerin 10 kilometre altında meydana geldi ve olayda da 850 kadar insanın yaralandığı kaydedildi.


Yas İlan Edildi

Yaklaşık 100 bin kişinin etkilendiği depremde 700’e yakın evin kullanılamaz hale geldi. İran Kızılayı depremzedelere çadır, battaniye ve temel gıda maddeleri dağıtırken, ülkede 3 günlük yas ilan edildi. Yaralılardan 450 kişinin hastanelerde tedavi edildiği edildiği bildiriliyor. İran’ın tek operasyonel nükleer enerji santralinin de bulunduğu sahil kenti Buşehr’de 160 bin kişi yaşıyor. Nükleer santralde hasara neden olduğu sanılan deprem Basra Körfezi’nin karşı kıyısında da güçlü şekilde hissedildi. Öte yandan, Muğla’nın Ula ilçesinde dün 3.7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin saat 15.18’de yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.