İntiharlara ‘dua’lı çözüm

İntiharlara ‘dua’lı çözüm

Bulgaristan’daki siyasi ve ekonomik istikrarsızlık nedeniyle artan toplumsal huzursuzluğun önüne geçebilmek için Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev tarafından gündeme getirilen toplu duaların ilki bugün camilerde yapıldı.

    

Bulgaristan’da yaşam koşullarının giderek kötüleşmesi ve hükümetin istifasıyla artan toplumsal huzursuzluk, son 1 ayda 10’dan fazla kişinin, hayat şartlarını gerekçe göstererek intihar etmesiyle tehlikeli boyutlara ulaşmış durumda.

    

Gidişata çözüm aramak için dün ülkede farklı dinlerin temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Plevneliev, toplumsal birlik ve dayanışmayı güçlendirmek için ibadethanelerde toplu dualar yapılmasını gündeme getirmişti.

    

Bu çerçevede, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü’nün önerisiyle cuma namazlarının ardından ülke genelinde tüm camilerde dualar okundu.

    

Başkent Sofya’nın tek camisi olan Banya Başı Camisi’nde yüzlerce Müslüman cuma namazının ardından, ülkenin huzur ve refaha kavuşması için birlikte dua etti. Bu arada, katılımın yoğunluğu nedeniyle cemaatin bir bölümü cami avlusunda namaz kıldı.

    

Bulgaristan’da bugün camilerde başlayan toplu dualar, yarın ve pazar günü kilise ve sinagoglarda devam edecek.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.