İnsan Hakları Örgütü; Kimyasal silah kullananlar UCM’de yargılansın

İnsan Hakları Örgütü; Kimyasal silah kullananlar UCM’de yargılansın

Açıklanan Birleşmiş Milletler (BM) raporunun kafalarda hiçbir soru bırakmayacak kadar açık deliler sunduğunu belirten New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) BM Güvenlik Konseyi’nin olayın faillerini Uluslar arası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) taşımasını istedi.

Guta ile birlikte Suriye’nin diğer beldelerinde de insanlığa karşı işlenen suçların hesaplanarak konuyu BMGK’nın UCM’ye götürmesi çağrısında bulunan HRW, bunun kimyasal silahların kullanımı ile ilgili kırmızı çizginin adil şekilde uygulabileceğini göstermesi adına önemli olduğu kaydedildi.

 

Yalnızca Guta’da ölenlerin değil bugüne kadar Suriye’de bu tür saldırılar sonunda yaşamını yitirmiş on binlerce insan için Konsey’in kimyasal silah kullananları UCM’e götürmesi istenilen açıklamada, dokunulmazlara da dokunulabileceğini göstermesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

 

21 Ağustos’ta yaşanılan kimyasal silah saldırısınının Suriye hükümeti olduğunu savunan HRW, geçen hafta Guta saldırısı ile ilgili kendi hazırladıkları raporun Prof. Dr. Ake Sellström’ün çalışması ile teyid edildiğini vurguladı.

 

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.