İngiltere’den Suriyeli muhaliflere askeri teçhizat desteği

İngiltere’den Suriyeli muhaliflere askeri teçhizat desteği

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye’deki muhalefete zırhlı araç ve çelik yelek gibi askeri teçhizat sağlayacaklarını söyledi.
    
Hague, İngiliz Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’nda Suriye’ye ilişkin yaptığı açıklamada, diplomatik çabaların zaman aldığını ve bu sürede Suriye’deki şiddetin devam ettiğini kaydetti.
    
İngiliz hükümetinin şimdiye kadar yaptığı yardıma ek olarak, Suriye’deki muhaliflere daha fazla “ölümcül olmayan teçhizat” sağlayacağını ifade eden Hague, bunların çelik yelek, zırhlı araç gibi teçhizatları kapsayacağını kaydetti. Hague ayrıca, Suriye’de olası bir kimyasal silah saldırısını önleyebilecek teknoloji desteğinin sağlanacağını söyledi, ancak konuşmasında muhaliflere silah gönderilmeyeceğini vurguladı.
    
Ülkesinin Suriye’de olanlara seyirci kalamayacağını ifade eden Hague, ek yardımın “hayat kurtarmayı” amaçladığını kaydetti.
    
İngiltere, Suriye’ye şimdiye kadar yaklaşık 140 milyon sterlin insani yardımda bulundu. İngiltere ayrıca, Suriye’deki muhaliflere 9,4 milyon sterlinlik iletişim, jeneratör ve su arıtma desteği sağlıyor.
    
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague geçen hafta sonu yaptığı açıklamada, ülkesinin gelecekte Suriyeli muhaliflere silah sağlama seçeneğini ihtimal dışı bırakmadığını söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.