İngiltere’de gazeteciye rüşvet suçlaması

İngiltere’de gazeteciye rüşvet suçlaması

İngiliz ‘The Sun’ gazetesi editör yardımcısı Geoff Webster, kamu görevlilerine rüşvet vermekle suçlanıyor.

 

Medya devi Rupert Murdoch’ın çalışanına yönelik bu suçlamaların ülkede gazeteci-siya-setçi-polis üçgenindeki usulsüz ilişkileri soruşturan ‘Elveden’ Operasyonu kapsamında ortaya çıktığı kaydedildi.


Kraliyet Başsavcılığı’ndan (CPS) yapılan açıklamada, Webster’ın iki kamu çalışanına toplam 8 bin sterlin (22 bin TL) rüşvet verdiğinin saptandığı belirtildi. Webster’ın suçlu bulunması halinde nasıl bir ceza alacağı da bu duruşma sonrası belli olacak. ‘The Sun’ gazetesinin bağlı bulunduğu ‘News İnternational’ medya grubu ise personelinin arkasında olduklarını ve mahkeme sürecinde Webster’a her türlü desteği vereceklerini belirtti.


Öte yandan, Murdoch’ın İngil-tere’deki gazetelerinde patlak veren telekulak skandalına ilişkin birçok soruşturma devam ediyor. Yasa dışı dinlemeleri inceleyen ‘Weeting’ Operasyonu’nun yanı sıra, ‘Elveden’ Operasyonu kapsamında da gazeteci-siyasetçi-polis arasındaki usulsüz ödemeler ve ‘Tuleta Operasyonu’ kapsamında gazetecilik-bilgisayar korsanlığı ilişkisi soruşturuluyor. Bu soruşturmalar çerçevesinde ülkede 50’nin üzerinde gazetecinin tutuksuz yargılamasına devam ediliyor. Telekulak skandalı sonrası Murdoch’ın sahibi olduğu haftalık tabloid gazetesi ‘News of the World’ kapatılmış ve gazetecilerin karıştığı yasa dışı faaliyetlere yönelik çok yönlü soruşturma başlatılmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.