İngiltere Katolik Başpiskoposu: Eşcinsel evlilik rezalet ve antidemokratik

İngiltere Katolik Başpiskoposu: Eşcinsel evlilik rezalet ve antidemokratik

İngiltere Roman Katolik Kilisesi Başpiskoposu Vincent Nichols, İngiltere hükümetinin eşcinsel evliliğin yasal olmasına ilişkin planlarını “rezalet ve antidemokratik” olarak tanımlayarak sert bir dille eleştirdi.

BBC’de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada Nichols, eşcinsel evliliğe imkan sağlayan yasal düzenlemelere hükümetin kendini neden mecbur hissettiğine anlam veremediğini vurguladı.

“Ülkedeki hiçbir parti manifestosunda eşcinsel evliliklere yönelik herhangi bir ibare yok, Kraliçe’nin konuşmalarında da böyle bir şey yok.” diyen Katolik Kilisesi lideri, meclisten bu tür evlilikleri legal hale getirecek kanunun çıkması halinde demokrasi adına büyük bir rezalet olacağını belirtti.

İngiliz hükümetinin eşcinsel evlilikleri yasal hale getirme teklifi, Anglikan Kilisesi ile hükümet arasında da tartışmalara yol açmıştı.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron, ülkedeki dini müesseselerde bu tür evliliklere izin verilmesine imkan sağlayan yasayı 2015 yılına kadar yürürlüğe koymak istiyor.

Cameron’ın partisi içindeki 100 civarındaki milletvekili ise bu konunun Muhafazakar Parti politikaları arasında yer almadığına işaret ederek yasayı veto edeceklerini belirtiyor. Anglikan Kilisesi yetkilileri de kilisenin statüsüne zarar vereceğini belirterek yasaya karşı çıkıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.