İngilizlerin yarıdan fazlası AB’den ayrılmak istiyor

İngilizlerin yarıdan fazlası AB’den ayrılmak istiyor

Yapılan bir araştırma, İngilizlerin yarıdan çoğunun Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılmayı istediğini ortaya koydu.

‘The Opinium/Observer’ araştırma şirketinin yaptığı ankette, referandumda kendilerine sorulması durumunda halkın yüzde 56’sının AB üyeliğinden çekilme yönünde fikir beyan edeceği ortaya çıktı.

Ankete katılanların toplam yüzde 34’ü “Kesinlikle AB’den ayrılmak gerekiyor” şeklinde düşünürken, yüzde 22’si “Ayrılsak iyi olabilir” şeklinde fikrini beyan ediyor.

“Kesinlikle AB üyesi olarak kalmamız gerekiyor” diyenlerin oranı yüzde 11 iken, “Kalmamız daha iyi olabilir” şeklinde düşünenlerin oranı ise yüzde 19 olarak belirtiliyor. Katılımcıların yüzde 14’ü ise bu konuda ‘kararsız’ olduğunu belirtiyor.

Partilere göre dağılımda ise iktidarın büyük ortağı Muhafazakar Parti seçmeninin yüzde 68’si AB’den ayrılmayı isterken, yüzde 24’ü kalmayı istiyor. Ana muhalefet İşçi Partisi seçmeninin de yüzde 44’ü AB’den ayrılmak, yüzde 39’u ise kalma yönünde tercihini belirtiyor.

İktidarın küçük ortağı Liberal Demokratların çoğunluğu (yüzde 47) ise AB’de kalmayı tercih ederken, ayrılmak isteyenlerin oranı yüzde 39 olarak kaydediliyor.

AB’nin 27 üyesinden biri olmasına rağmen İngiltere, Schengen serbest dolaşım bölgesine üye bulunmuyor ve Euro para birimini kullanmıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.