İngilizler Akdeniz’deki askeri varlığını güçlendiriyor

İngilizler Akdeniz’deki askeri varlığını güçlendiriyor

İngiltere’nin, Suriye’deki krizin çözülmesi için gerçekleştirilmekte olan diplomatik çabaya paralel olarak, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki askeri varlığını güçlendirmekte olduğu belirtildi.

Rum Fileletheros gazetesi, İngiltere Savunma Bakanlığı’nın, Basra Körfezi’ndeki görevini tamamlayan “HMS Dragon 45” tipi bir destroyeri, birkaç gün önce Kıbrıs bölgesine gitmesi için görevlendirdiğini yazdı. Gazete, geminin misyonunun, Doğu Akdeniz’e gönderilmiş bütün uluslararası gemiler adına hava savunmasını ve hava gözetlemesini güçlendirmek, aynı zamanda İngiliz çıkarlarını korumak olduğunu kaydetti.

Haberde, geminin üssünün Kıbrıs’taki Ağrotur olacağı da belirtildi.Yine aynı gazete, İngiltere’nin kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer konularındaki üç uzmanı Ağrotur Üssü’ne gönderdiğini de yazdı. Uzmanların Güney Kıbrıs’taki misyonunun, Kıbrıs’ı da etkileyebilecek muhtemel bir kimyasal saldırıyla ilgili “risk değerlendirmesi” yapmak olduğunu belirten gazete, İngiliz vatandaşlarının, Orta Doğu’dan toplu bir şekilde tahliye edilmesinin gerekli olması durumunda HMS Illustrious uçak gemisinin de Doğu Akdeniz’de hazır bulunduğunu ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.