Indiana Eyalet Senatörü Josseph Donnelly Kilis’te

Indiana Eyalet Senatörü Josseph Donnelly Kilis’te

Indiana Eyaleti Senatörü Josseph Donnelly, beraberindeki heyetle birlikte, geniş güvenlik önlemleri altında Kilis’e geldi.

 

Indiana Eyaleti Senatörü Josseph Donnelly ve beraberindeki heyet, valilik bahçesinde Vali Yardımcısı ve Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar, Öncüpınar Mülki İdare Amiri ve konteyner kentten sorumlu Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan ile Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı ve kamp sorumlusu Suphi Atan tarafından karşılandı.


Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret eden Donnelly ve beraberindeki heyet, Suriyeliler hakkında bilgi aldı. Vali Tapsız, Türkiye’deki kamplarda 200 bine yakın Suriyeli bulunduğunu aktararak, “Bir bu kadar da Suriyeli ülkemizde kalıyor. Konteyner kentte 14 bin civarında Suriyeli barındırılıyor. Kilis’te 30 bine yakın Suriyeli var. Suriyelilerin tüm ihtiyaçları hem hükümetimiz, hem sivil toplum örgütü temsilcileri, hem de halkımız tarafından karşılanıyor. Kilisliler her türlü şeyi Suriyeliler ile paylaşıyor. Elbette bunları yapıyoruz ama üzerimizde büyük yük var. Uluslararası kuruluşların, bizlere insani yardımlar konusunda yardım etmesini bekliyoruz. Sizin de bugün 6 TIR ile yardım getirdiğinizi biliyoruz” dedi.


Donnelly ise, yardımlardan dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiklerini belirterek, “Türkiye ile ABD ortak partner konumundadır. Her iki ülkenin uzun süreden beri bir dostluğu, Suriyelilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için ortak çalışmışlığı var. Sizinle birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.