İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, Türkiye’de temaslarına devam ediyor

İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, Türkiye’de temaslarına devam ediyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, Türkiye’deki temaslarına devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk-Amerikan İş Konseyi’nin (DEİK) davetlisi olarak Türkiye’ye giden Napolitano Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Hayati Yazıcı-Janet Napolitano görüşmesi Ulus’taki bakanlık binasında gerçekleşti. Görüşmede güvenlikten, kargo taşımacılığına kadar birçok konu üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

İki bakanlığın alanlarındaki konularda ortak bir çalışma yürütmeyi amaçladığını kaydeden Amerikan İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, ”Geçmişte olduğu gibi bugün de ortak projelere imza atmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede biz Türkiye’yi özellikle ekonomik alanda, uluslararası alanda ve küresel alanda gelişen ve büyüyen bir ülke olarak çok takdir ediyoruz. Bunu yakinen takip ediyoruz. Bu çerçevede bugün ki görüşmemizin gündeminde aramızdaki mevcut ilişkileri daha iyi bir noktaya getirme hususunda çok önemli konular bulunuyor. Türkiye’ye son derece önem atfettiğimizi bir kez daha dile getirmek istiyorum.” şeklinde konuştu. Napolitano Bakan Yazıcı ile ticaret, güvenlik ve kargo taşımacılığı alanında görüşmeler yapıldığını  söyledi.

ABD ile Türkiye arasında 200 yıldır süren bir dostluk ve geçmiş olduğunu kaydeden Yazıcı, ”O günden bu yana hep paralel yürüdük, birlikte yürüyüşümüz oldu. İlişkilerimizin renginden dostluk eksik olmadı. Uluslararası önemli kuruluşların üyesi iki önemli ülke konumundayız.” dedi. 2011 yılı Şubat ayında ABD’ye bir gezi düzenlediğini ve Bakan Janet Napolitano’yla görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Yazıcı, ”Bakanlığınızın görev sahasında gümrük birimlerine ilişkin incelemelerde bulunduk. İki bakanlık arasındaki ilişkileri müzakere edeceğiz. İki ülke için ve dünya ticareti bakımından mal ve insan hareketi bakımından önemli hedeflere birlikte varacağız.” diye konuştu.

Napolitano’nun Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile yaptığı görüşmeler ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.