Humus’ta heyelan ‘toplu mezarı’ ortaya çıkardı

Humus’ta heyelan ‘toplu mezarı’ ortaya çıkardı

Suriye’de yönetim karşıtı isyanın beşiği olarak bilinen Humus’a bağlı Vadi el Sagir kasabasında şiddetli yağışların sebep olduğu heyelanın ardından bir toplu mezar bulundu.

Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Konseyi (SMDK), bölgedeki kazılarda şimdiye kadar 381 cesedin çıkarıldığını duyurdu. Konsey’e göre, kadın ve çocukların da öldürüldüğü katliam, Esed rejimi tarafından yaklaşık iki yıl önce gerçekleştirildi. Bölgedeki aktivistler bazı cesetlerin uzuvlarının kesildiği, bazılarının sert cisimlerle kafatasları ezilerek öldürüldüğünü dile getirdi. Bazı cesetlerdeki elbiselerden kurbanların Humus’a bağlı Baba Amr kasabasından olduklarını gösteren belgeler çıktı. Rejime karşı en sert direnişin gösterildiği Baba Amr kasabası, günlerce savaş uçakları, tank ve toplarla yerle bir edilmişti. Suriye’de Türkmen katliamı denilince ilk akla gelen yer olan Baba Amr’da binlerce Türkmen acımasızca öldürüldü. Beşşar Esed de incelemelerde bulunmak için Baba Amr kentine giderek orduyu tebrik etmişti. Esed’in ziyareti Türkiye’ye mesaj olarak algılanmıştı.

Öte yandan, Türk sınırındaki Kobani’de IŞİD ile Kürt güçleri arasında devam eden çatışmalar 65. gününü doldururken, IŞİD’in çekildiği 6 binada çok miktarda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.