Hong Kong’da gösteriler sürüyor Pekin geri adım atmıyor

Hong Kong’da gösteriler sürüyor Pekin geri adım atmıyor

Hong Kong’un özerklik yapısında kısıtlamaya gitmek isteyen Çin’e yönelik Asya’nın finans merkezinde on binlerce kişinin katıldığı sokak gösterileri devam ederken Pekin’den geri adım atılmayacağı sinyali geldi.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nin Pekin’den atanan valisi Leung Chun Ying, Çin anakıtasının Komünist liderliğinin geçen yaz açıkladığı 2017 seçimlerine dair Pekin’in kontrolünü güçlendirmeye yönelik karardan geri adım atmayacağını söyledi. Protestocuların istifa talebini de yerine getirmeyeceğini söyleyen Leung, göstericilerden işgal ettikleri cadde ve meydanları derhal boşaltmalarını istedi. Göstericiler ise bugün daha bü yük protestolar için halka çağrı yaptı.

Çin Milli Halk Meclisi Daimi Komitesi kısa süre önce Hong Kong’un 2017’deki seçimleri için açıktan aday olma imkânını kaldırdığını açıklamış ve kendisinin belirlemesi beklenen ve “Aday Komitesi” adı verilen bir oluşumun adaylığı onaylayacağını ve aday sayısının en fazla üçe indirileceğini duyurmuştu. “Bir ülke iki sistem’’ ile yönetilen Hong Kong’daki göstericiler, Çin’den aday tercihine ve seçimlere kısıtlama getirmemesini istiyor. Çin medyası Hong Kong’daki gösterilerden radikal muhalif güçleri sorumlu tutuyor ve bu grupların dış güçlerle bağlantısı olduğunu ileri sürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.