Hollande’nin başı bu kez eski sevgilisinin kitabıyla dertte

Hollande’nin başı bu kez eski sevgilisinin kitabıyla dertte

Adı skandallarla anılan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın eski sevgilisinin yazdığı kitap satış rekoru kırdı. Çıktığı gün tükenen kitabın ilk baskısı 200 bin sattı. Kitap, Fransa’da 5 yıldır rekoru elinde bulunduran Harry Potter’ın ilk gün satışlarını geçti.

Valerie Trierweiler, “Merci pour Ce Moment/Bu an için teşekkürler” isimli kitabın ilk baskısından yaklaşık 600 bin Euro kazanacak.

Kitapta, Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Hollande’nin bu ülkeye ‘yıkık bir ruh haliyle’ gittiği anlatılıyor.

Adı yolsuzluğa karışan Dış Ticaret Bakanı’nın istifasının hemen ardından çıkan kitap Fransa cumhurbaşkanına zor günler yaşatıyor. Le Figaro gazetesi için yapılan son ankette Hollande’ın popülaritesi 5 puan gerileyerek yüzde 13’e indi. Bir başka ankette ise, bugün seçim olsa ırkçı parti lideri Marine Le Pen’in Hollande’ı sandıkta yüzde 54’e karşı yüzde 46 oyla yeneceği ortaya çıktı.

Skandalların arka arkaya patlak vermesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Hollande, eski sevgilisinin yazdığı kitapta, özel yaşamla ilgili soruları yanıtlamazken, yoksulları küçümsediği ve onları “Les sans-dents/dişsizler” diye andığı iddiasını ciddiye aldığını belirtti. Hollande, “Önce cumhurbaşkanlığı makamına saygı duyulması ilkesini hatırlatayım. Ayrıca kişisel bir ilkeyi de hatırlatmak isterim. Bütün politik hayatımı inşa ettiğim ilkelere, bütün görevlerimde en kırılgan, en mütevazi, en yoksul kesimlerle kurduğum insani ilişkilerin sorgulanmasına asla izin vermem. Ben yoksulların hizmetindeyim. Bu benim varlık nedenim.”

Hollande, “Bir bakanınızın istifası, kitap skandalı ve anketlere rağmen 2 yıl daha koltukta kalabileceğinizi düşünüyor musunuz?” sorusuna ise, “Hiçbir anket halkın bana verdiği görevi durduramaz. Sonuna kadar götüreceğim” karşılığını verdi.

Trierweiler, 317 sayfalık kitabının 48’inci sayfasında, Hollande’ın Türkiye gezisine hangi ruh haliyle geldiğini de gözler önüne seriyor. Trierweiler, ayrılık haberinin ardından kaldırıldığı hastaneden çıktıktan sonra Hollande ile, Türkiye gezisi öncesi Elysee’deki görüşmesini şöyle anlatıyor: “Hindistan gezimi iptal etmemi istedi. ‘Orada çok gazeteci olacak’ dedi. Benden ayrılmaya çalışıyor ve tek düşündüğü gazetecilerin onu izlemesi, beni değil. ‘Ne olmuş yani? Belki senin Türkiye’de olduğundan daha fazla gazeteci beni izleyecek’ dedim. Onu kızdırmaya çalıştım. Bana onlara ne diyeceğimi sordu. ‘Henüz bilmiyorum’ dedim. Tek başına hazırladığı her biri hançer gibi saplanan 18 kelimelik ayrılma mesajını bana okudu. Bağırıyorum, ‘Bunu mu açıklamak istiyorsun, git ne istersen yap’ deyip ayağa kalkarak kaçmak istedim… Gözlerim yaşlarla dolu, son bir güçle arkamı dönmeden kaçtım.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.