Hollande, Türkiye’ye AB müzakereleri için destek sözü verdi

Hollande, Türkiye’ye AB müzakereleri için destek sözü verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Genel Kurulu 68. dönem çalışmaları için geldiği New York’ta Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. Görüşmede ağırlıklı olarak Türkiye’nin AB üyelik süreci ve Suriye’deki gelişmeler ele alındı.

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün BM Genel Kurul çalışmaları için geldiği New York’ta yapacağı iki en önemli görüşmeden biri diye nitelediği Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile buluşmasının sıcak bir ortamda geçtiği öğrenildi. Gül ile Hollande arasında yapılan görüşmede Fransa Cumhurbaşkanı’nın yakında Türkiye’yi ziyaret edeceği de açıklandı. 

 

Hollande’nin Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerinde fasılların aşamalı olarak açılmasına destek sözü verdiği de öğrenildi. 

 

Cumhurbaşkanı Gül ise görüşmede, Hollande’ın ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandıracağına olan inancını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, AB üyeliğinin Türkiye’nin stratejik hedefi olduğuna dikkat çekerek, katılım müzakerelerinde yeni fasılların açılmasına ülke olarak büyük önem verdiklerini vurguladı.

 

İki Cumhurbaşkanı’nın görüşmesinde ağırlıklı bir diğer konu da Suriye’de devam eden iç savaş oldu. Her iki taraf, kimyasal silahların imha edilmesini öngören anlaşmanın mutlaka yaptırım gücü olan bir BM Güvenlik Konseyi kararına dönüşmesi gerektiğini vurguladı. Taraflar ayrıca, Suriye’deki krize çözüm bulunması amacıyla mevcut iş birliğinin sürdürülmesine ilişkin tutumlarını da teyit etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.