Hindistan’dan İtalya büyükelçisine süresiz yurtdışı yasağı

Hindistan’dan İtalya büyükelçisine süresiz yurtdışı yasağı

Hindistan ile İtalya arasında cinayetle suçlanan iki İtalyan denizcinin iadesi konusunda yaşanan ihtilaf sebebiyle artan tansiyon yükseliyor.


Hindistan, Roma’nın iki Hintli balıkçıyı öldürmekle suçladığı denizcilerin iadesini reddetmesi üzerine Yeni Delhi’deki İtalya büyükelçisinin ülke dışına çıkma yasağını süresiz uzattı. Hindistan Yüksek Mahkemesi, İtalya hükümeti, denizcilerin iadesinin neden reddettiğini açıklayana kadar İtalyan Büyükelçi Daniele Mancini’nin ülke dışına çıkmasına yasak koymuştu.


Yeni Delhi yönetimi, Mancini’nin yargılanmak üzere döneceklerine söz vermesi üzerine, cinayet zanlıları Massimilian Latorre ve Salvatore Girone adlı askerlerin şubat ayındaki seçimde oy kullanmaları için ülkelerine gitmesine izin vermişti. İtalya ise geçen hafta başında denizcileri göndermeyeceğini açıklayınca Hindistan’ın sert tepkisiyle karşılaşmıştı. Latorre ve Girone’nin, Şubat 2012’de korsan gemi zannederek bir balıkçı teknesine ateş açması sonucu iki Hintli ölmüştü. İtalya, olayın uluslararası sularda meydana geldiğini ileri sürerek, denizcilerin Roma’da yargılanabileceğini savunuyor. Hindistan ise saldırının karasularında yapıldığını ve denizcilerin Yeni Delhi’de yargılanması gerektiğini ifade ediyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.