Hamaney: ABD’nin doğrudan müzakere talebi iyi niyet taşımıyor

Hamaney: ABD’nin doğrudan müzakere talebi iyi niyet taşımıyor

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın 4 yıl önceki doğrudan müzakere önerisini yeniden gündeme getirmesiyle ilgili olarak, ”müzakere önerisinin geçmiştekiler gibi hileden başka bir şey olmadığını ve iyi niyet taşımadığını” söyledi.
    
Hamaney, İran hava kuvvetleri komuta kademesini kabulünde yaptığı konuşmada, Başkan Yardımcısı Biden’ın ”İran dini liderinin ciddi görüşmelere hazır olması halinde 4 yıl önceki doğrudan görüşme tekliflerinin geçerli olduğu” yönündeki açıklamasını değerlendirdi.
        
ABD’nin önerisinin yeni bir şey olmadığını belirten Hamaney, son müzakere önerisinin de öncekiler gibi ”aldatma ve hile amacı taşıdığı” görüşünü dile getirdi.
    
Washington yönetiminin dört yıl önce de müzakere istediğini kaydeden Hamaney, ”O dönemde de ön yargılı olmayacağımızı, sabırlı olup onların tutumlarına bakacağımızı vurguladık. Ama bu dört yılda ABD’nin komplolara devam etmesi, fitnecilere yardımda bulunması ve teröristleri desteklemesinden başka bir şey görmedik” diye konuştu.
    
”Müzakere iyi niyeti ispatlamak içindir” diyen Hamaney, Amerikalılara hitaben, ”Bir yandan müzakere diyecek, diğer yandan baskı, yaptırım ve tehditlerinizi sürdüreceksiniz. İran halkı sizin iyi niyetli olduğunuza inanabilir mi?” ifadesini kullandı.
    
Ayetullah Hamaney, ”Müzakere, iki tarafın iyi niyetle, eşit şartlarda ve aldatma amacı olmadan oturup konuştuğu zaman anlam kazanır” dedi.
    
”Ortadoğu politikası yenilgiye uğrayan ABD’nin aslında durumu kurtarmak için müzakere talebinde bulunduğunu” ifade eden Hamaney, ”60 yıldır hiçbir sözüne sadık kalmayan Amerikalılar ile müzakerenin sorunu halletmeyeceğini” dile getirdi.
    
Ayetullah Hamaney, ”İran’a karşı komplo peşinde olmayan tüm ülkelerle iyi ilişkiler içinde olduklarını” ifade etti

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.