Halep’ten Türkiye’ye mülteci akını var

Halep’ten Türkiye’ye mülteci akını var

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin Halep kentinde çatışmaların ortasında kalan sivillerin silahların susmasından yararlanarak toplu halde kenti terk etmeye başladıklarını bildirdi.

BM Mülteciler Örgütü dört komşu ülkede en az 150 bin Suriyeli mültecinin bulunduğunu açıkladı. Örgüte göre son bir hafta içinde çoğu Halep’ten Türkiye’ye altı bin mülteci geçti. Örgütün sözcüsü Adrian Edwards “Son haftada Türkiye’ye gelenlerin sayısında keskin bir artış var. Çoğu Halep ve komşu köylerden geliyorlar” dedi.

Beşşar Esad’ın zulmünden kaçan yüzlerce Suriyeli, Türkiye’ye geçmek için sınıra akın etti. Suriyeliler sınırdan kontrollü bir şekilde Kilis Öncüpınar 4’üncü Hudut Bölük Komutanlığı’na alınıyor. Her geçen saat Türkiye’ye gelmek için sınırda bekleyen kişi sayında artış yaşanırken, bazı Suriyeliler ise Kilis’ten aldıkları temel ihtiyaç maddeleri ile birlikte ülkelerine geri dönüyor.

Öte yandan, çadır kentlerin tamamen dolması üzerine Suriye’den Türkiye’ye gelen mültecilerin yatılı okullara yerleştirilmeye başladığı bildirildi.

BM’ye göre, Türkiye’de Suriye’den gelen 50,227 kayıtlı mülteci var. Ürdün’de 45,869 Lübnan’da 36,841 Irak’ta da 13,730 mültecinin bulunduğu belirtiliyor.

Halep’te ordunun ikmal yolları üzerinde bulunan Selahaddin semtinden Perşembe günü çekilmek zorunda kalan isyancılar bu mahalleyi geri almak için savaşacaklarını söyledi. Özgür Suriye Ordusu üyeleri savaş uçakları ve tankların saldırısının ardından mevzilerini büyük ölçüde terk etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.