Hague: Silahlar ılımlı muhaliflere kontrollü şekilde ulaştırılabilir

Hague: Silahlar ılımlı muhaliflere kontrollü şekilde ulaştırılabilir

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriyeli muhaliflerin silahlandırılması konusunda henüz bir karar alınmadığını, fakat bunun ‘kontrol edilebilir bir yolla’ yapılabileceğini belirtti.

 

BBC Radyo’da bu sabah katıldığı bir programda yaptığı açıklamada William Hague, Esed rejimi ve muhaliflere de destek veren radikallerin olduğuna dikkat çekerek, “‘Radikaller var yardım yapmayalım’ tuzağına düşmemeliyiz. Muhalifler arasında birçok ılımlı kişi de var ve silah yardımlarının bu kişilere ulaştırılması kontrol edilebilir.” dedi.

 

Suriye’de günümüzün en büyük insan trajedilerinden biri yaşandığını ve durumun gittikçe kötüye gittiğini vurgulayan Hague, “Muhaliflere silah göndermenin kolay bir karar olmadığını biliyorum. Fakat, birçok insanın ağır silahlara sahip karşıt güçler tarafından öldürülmesine izin verme kararını almak da kolay değil.” diye konuştu.

 

Esed güçlerinin Kusayr gibi stratejik bazı yerlerde üstünlüğü tekrar ele geçirdiği hatırlatılması üzerine William Hague, “Bu, rejimin tüm ülkede kontrolü tekrar ele geçirdiği anlamına gelmiyor.” yorumunda bulundu.

 

Geçtiğimiz günlerde 81 Muhafazakar partili milletvekili Başbakan David Cameron’a bir mektup yazarak, Suriyeli muhalifleri silahlandırma konusunda meclis oylaması yapılması çağrısında bulunmuştu. Kamuoyu yoklamalarında da İngiliz halkının silahların radikallerin eline geçmesinden endişe duyduğu ortaya çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.