Germanwings kazası aramaları devam ediyor

Germanwings kazası aramaları devam ediyor

Dün Fransız Alplerinde düşerek 144 yolcu ve 6 mürettebatın ölümüne yol açan uçak kazasıyla ilgili araştırmalar devam ediyor.

Germanwings şirketine ait Airbus A-320’nin neden düştüğü hala tam olarak bilinmese de Fransız İçişleri Bakanlığı terör şüphesinin listelerinin ilk sırasında olmadığını belirtti.

Uçağın düştüğü bölgenin dağlık olması nedeniyle arama ve kurtarma ekipleri cesetlere ulaşmakta zorluk yaşıyor.

Yetkililer ayrıca kokpitin video kayıtlarının hala bulunamadığını, uçağın ikinci kara kutusunun ise kırıldığını ve içindeki hafıza kartının kayıp olduğunu açıkladı.

Le Monde gazetesi ise uçağın oldukça sarp bir bölgeye düştüğü için “konfeti” gibi dağıldığını ve bu durumun arama çalışmalarını zorlaştırdığını belirtti.

Öte yandan Almanya’nın Gelsenkirchen kenti yakınlarındaki Haltern kasabasında bulunan Joseph-König-Gymnasium Lisesi’nden İspanya’ya giden ve düşen Germanwings uçağında olduğu öğrenilen 16 öğrencinin, okulda kura çekimiyle belirlendiği belirtildi.

İspanya-Almanya arasında yapılan öğrenci değişim programına, söz konusu okuldan 40 öğrencinin gitmek istemesiyle, 16 ile sınırlı olan grup için kura çekimi yapıldığı belirtildi. Çekilen kura ile belirlenen ve henüz isimleri açıklanmayan 16 öğrenciye, iki de öğretmenin eşlik ettiği açıklandı.

Dün İspanya’nın Barselona kentinden Almanya’nın Düsseldorf şehrine gitmek için havalanan uçak Fransa sınırında düşmüştü. Uçakta Alman, İspanyol, Amerikalı ve Türk yolcuların olduğu biliniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.