Fransa Başbakanı Valls: Kimyasal, biyolojik saldırı riski var

Fransa Başbakanı Valls: Kimyasal, biyolojik saldırı riski var

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa’da kimyasal ve biyolojik saldırı düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

Paris’teki terör saldırıları sonrası ilan edilen olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasının görüşüldüğü Fransa Milli Meclisi oturumunda konuşan Fransa Başbakanı, “Biz savaştayız. Bu savaş, tarihin bize öğrettiği savaşlarla aynı değil” ifadelerini kullandı. Teröristlerin kimyasal silah kullanması riskinin bulunduğunu aktardı.

Başbakan Valls, sürekli yer değiştiren ve günlük hayatının kalbine kadar giren bir savaşın içinde olduklarını dile getirdi.

Manuel Valls, bunun bir suç ordusu tarafından yürütülen planlı bir savaş olduğunu belirterek, “Yeni olan ise vurma şekli, durmadan sürekli öldürmek” dedi. Teröristlerin organize olduğunu ve her türlü silah, saldırı tüfekleri, canlı bombalar, bıçaklar kullandığını kaydetti.

Fransa Başbakanı, olağanüstü halin uzatılması Fransa’nın teröre boyun eğmeyeceğinin göstergesi olacağına da vurgu yaptı. Fransa’nın saldırıya uğradığını belirten Valls, Fransız halkının devletten buna güçlü bir cevap vermesini beklediğini söyledi.

POLİSLERE 24 SAAT SİLAH KULLANMA YETKİSİ

Bu arada polise olağanüstü hal bitene kadar silahını 24 saat kullanabilme yetkisi verildi. Fransa iç istihbarat sendikasının isteği üzerine Fransa Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, olağanüstü hal süresince polislere silahlarını görevleri dışında da taşıma ve kullanma yetkisi verildiği duyuruldu.

Yeni uygulamanın gönüllülük esasına göre yapılacağı belirtildi. Ancak karışıklığı önlemek silahlı polislerin bir pazubant takmalarının ise zorunlu olacağı kaydedildi. Acil durumlarda görev dışındaki polislerin ilk müdahaleyi yapıp gerekli yerlere haber vermesi gerekecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.