Evsize 5 dolar veren Başbakan’a ”cimri” eleştirisi

Evsize 5 dolar veren Başbakan’a ”cimri” eleştirisi

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, bir evsize 5 Avustralya doları (yaklaşık 3.5 ABD doları) vermesine tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, Başbakan’ı cimrilikle eleştirdi.

Perşembe günü Başbakan Turnbull, Melbourne’de yolda görüp tokalaştığı evsizin bardağına 5 Avustralya doları bıraktı. Başbakan’ın  bu hareketi, ülkede biranda gündem oldu. Başbakan’ın cebinden birçok tomar para arasından sadece 5 dolar çıkarması, sosyal medyada eleştiri oklarını üzerine çekti.

Avustralya’da yayımlanan Daily Mail gazetesi Başbakan’ı ‘‘pinti’’ başlığı ile eleştirdi.

Başbakan’a eleştirilerin çoğunluğu ‘pinti’ olması yolunda görülürken bazıları da evsizlere para verilmesinin yanlış bir davranış olduğunu söyledi.

Melbourne Belediye Başkanı Robert Doyle, evsizlere para vermenin uyuşturucu alışkanlığını körüklediğini ve yoksulluğu kalıcı hale getirdiğini savundu. Doyle, ‘‘Başbakan yardım etmek istiyorsa bir yardım kuruluşuna yardım etmeliydi’’ dedi.

Geçen ay göreve gelen Başbakan Turnball, cimrilik ve evsizlere yardım etme eleştirilerine, “Adama üzüldüm. İnsani bir tepkiydi. Eğer bu bazı insanları düş kırıklığına uğrattıysa özür dilerim” dedi.

Turnball, geçen Ocak ayında da seçim çalışmalarını sürdürdüğü bir dönemde yine evsiz birisine yardım etmiş ve kameralara poz vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.