Esed, Rus televizyonuna konuştu: Suriyeliyim, burada öleceğim

Esed, Rus televizyonuna konuştu: Suriyeliyim, burada öleceğim

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Arapça yayın yapan Rusya Elyevmiye televizyonuna konuştu. Esed Batılı ülkelerin Suriye’ye yönelik herhangi bir askeri operasyona kalkışmalarını beklemediğini, böyle bir müdahalenin maliyetinin korkunç olacağını söyledi.

Esed, “Eğer Suriye’ye yönelik askeri bir müdahale olursa, bunun maliyeti tüm dünyanın kaldırabileceğinden çok daha yüksek olur.” şeklinde uyarıda bulundu. Suriye Cumhurbaşkanı, “Bu domino etkisi yapar. Atlantik’ten Pasifik’e kadar tüm dünya bundan etkilenir.” dedi. Batının bu yönde bir adım atmasını beklemediğini kaydeden Esed, “Ancak yine de buna kalkışırlarsa, bundan sonra ne olacağı ile ilgili kimse bir şey söyleyemez.” ifadelerini kullandı.

19 aydır devam eden iç savaşın mimarlarından Esed, sürgün ve diğer çözüm önerilerini de reddediyor. Esed, “Ben kukla değilim. Batının malı değilim ki, Batı’ya ya da başka bir ülkeye gideyim. Ben Suriyeliyim. Buranın malıyım. Burada yaşayacak ve burada öleceğim.” şeklinde konuştu.

Rusya Elyevmiye röportajın tamamını Cuma günü yayınlanacağını açıklarken, görüntülerde Esed beyaz bir villanın merdivenlerinden aşağıya inerken görülüyor. Kanal, röportajın ne zaman yapıldığı ile ilgili henüz bir bilgi vermedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.