Esed: Kimyasal silah kontrolümde muhalifler ulaşamaz

Esed: Kimyasal silah kontrolümde muhalifler ulaşamaz

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ülkedeki kimyasal silahların tümünün özel şartlarda korunduğunu ifade ederek, muhaliflerin bu silahlara ulaşmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Esed, daha önce yaptığı açıklamada Şam’ın Guta bölgesindeki kimyasal saldırıdan muhalifleri sorumlu tutmuştu.

 

Suriye lideri Esed Çin CCTV televizyonuna verdiği özel mülakatında elindeki kimyasal silahlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Esed, BM silah denetçilerinin kimyasal silahların olduğu bölgeleri ziyaret etmelerinin güvenlik sorunu oluşturduğunu söyledi. Esed, kimyasal tersaneleri ile ilgili belgeleri de BM’ye sunduklarını belirtti.

 

ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’nin kimyasal silahlarını uluslararası denetime açması teklifini eleştiren Esed, “Onlar hayali bir düşmanla savaşıyor.” dedi.

 

Olası askeri operasyonu konusunda endişe etmediğini ifade eden Suriye lideri,”Anlaşma ile ilgili bir endişe taşımıyorum.Suriye bağımsızlığından itibaren imzaladığı tüm anlaşmalara sadık kalmıştır. Yapmayı taahhüt ettiğimiz her şeyi yerine getireceğiz. Suriye’ye askeri operasyona argüman bırakmayacakları konusunda Çin ve Rusya’ya güveniyoruz.” ifadesini kullandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.