Esed iki yıl aradan sonra ilk defa ABD’li bir gazeteciye konuştu

Esed iki yıl aradan sonra ilk defa ABD’li bir gazeteciye konuştu

Suriye’de devam eden kanlı iç savaş ve Washington’un Şam rejimine karşı askeri müdahale için uluslara arası destek aradığı bir dönemde Beşşar Esed, ABD’li gazeteciye mülakat verdi. Esed iki yıl aradan sonra ilk defa bir Amerikalı gazeteciye konuştu.

Ünlü gazeteci Charlie Rose’a Şam’da mülakat veren Esed ile ilgili haber bugün CBS televizyon kanalında yayınlanacak. Pazar günü ‘‘Ulusun Yüzü’’ (Face the Nation) adlı programda Bob Schieffer tarafından ananos edilen röportajda Esed’in 21 Ağustos’ta kimyasal silah kullanıldığı ile ilgili iddiayı reddettiği belirtildi. Esed ile mülakat yaptığını Lübnan’dan katıldığı telefon ile teyid eden Rose, Esed’in kendisine 21 Ağustos’taki kimyasal saldırı ile bir ilgisinin olmadığını söylediğini ifade etti.

CBS kanalında bu akşam Başkan Barack Obama’nın verdiği röportajda yer alacak. Obama, CBS dışında 5 tane daha ulusal televizyon kanalına Suriye’ye yönelik askeri operasyonun neden gerekli olduğu konusunda halkı ikna etmeye çalışacak. Obama ile yapılan mülakatın bazı bölümleri CBS televizyonunda ‘‘CBS’de bu Sabah’’ adlı programda yayınlanacak.

Esed ile iki yıl aradan sonra Rose ilk defa konuşmayı başaran ABD’li gazeteci oldu. Esed ile 2011 yılında ayaklanmaların ilk aylarında Barbara Walters mülakat yapmıştı.

Basın görevlileri için oldukça tehlikeli olan Suriye’de ‘Gazetecileri Koruma Cemiyeti’ (CPJ) verilerine göre 2012 yılında 28 gazeteci yaşamını yitirdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.