Esed güçleri sivilleri havadan vurdu: 44 ölü

Esed güçleri sivilleri havadan vurdu: 44 ölü

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Beşşar Esed rejiminin gerçekleştirdiği üç ayrı hava saldırısıyla çoğu sivil 44 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

 

Saldırılarda Halep’te bulunan muhalif güçlerinin hedef alındığı, fakat savaş uçaklarının bir sebze pazarını vurduğu belirtildi. İzleme Örgütü ayrıca, terör örgütü El Kaide uzantılı grupların, Suriye’nin doğusunda bulunan ülkenin en geniş ham petrol yataklarının bulunduğu El Ömer bölgesini ele geçirdiğini duyurdu.

 

İngiltere merkezli insan hakları örgütünün lideri Rami Abdurrahman, üç saldırıdan en kanlısının Halep’in kuzeyinde bulunan El Bab bölgesindeki olduğunu bildirdi. Bu saldırıda 22 kişi hayatını kaybetti. Rejim uçaklarının Halvaniye bölgesinde hedefi şaşırarak sebze pazarını vurduğunu kaydeden örgüt idarecisi, bu saldırıda da 15 kaybın gerçekleştiğini kaydetti. Örgüt, El Kaide uzantılı grupların ise zengin petrol yataklarıyla bilinen El Ömer bölgesini ele geçirdiği bildirdi. Açıklamada, “Şimdi Suriye’nin kullanılabilir petrol rezervlerinin tamamına yakını El Kaide uzantılı El Nusra ve diğer radikal grupların eline geçti.” denildi.

 

Öte yandan, Esed rejiminin Milli Uzlaşma Bakanı Ali Haydar’ın aracına saldırı düzenlendi. Devlet medyası, Esed’in “vatansever muhalifler” dediği fakat muhaliflerce “rejimin işbirlikçisi” olmakla suçlanan siyasi partilere mensup Haydar’ın, saldırıdan sağ kurtulduğunu açıkladı. Aracı kullanan şoförün ise öldüğü belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.