Erdoğan: Uludere haberi, Obama’yı zora düşürme adımı

Erdoğan: Uludere haberi, Obama’yı zora düşürme adımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere’de 34 kaçakçının terörist sanılarak öldürülmesi olayında istihbaratın ABD’den geldiği iddialarını değerlendirdi. Erdoğan, Wall Street Journal’ın konuyla ilgili haberini ‘uydurma’ olarak nitelendirdi ve bunu ‘seçimler öncesinde (ABD’deki) mevcut iktidarı zora düşürme gayreti’ diye nitelendirdi.

Bulgaristan ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, bu haberi Türkiye’ye taşıyanları da “hükümete veyahut da TSK’ya bir bedel ödetme kastıyla hareket etmekle” suçladı. Erdoğan, şunları söyledi: “Amerika’da uydurma bir haberi kalkıp da Türkiye’de hükümete veyahut da TSK’ya bir bedel ödetme kastıyla hareket edenler veyahut da şu anda Amerika’daki seçimler sebebiyle orada mevcut iktidarı zora düşürme gayreti içinde olan bir yayın politikasını mevcut gazete kendisine gaye edinmişse onu bilemem. Ben bu haberin, mevcut hükümeti bu seçimler öncesinde zora düşürme adımı olarak görüyorum.”
Genelkurmay Başkanlığı’nın bu konudaki açıklamasını hatırlatan Erdoğan, “Kendi insansız hava araçlarımızla hareket ederek bu adım atılmıştır. Şu anda da gerek idari, gerekse adli yargıda süreç devam etmektedir.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Genelkurmay’ın açıklama yapmasına gösterdiği tepkiyi de değerlendiren Erdoğan, “Genelkurmay başkanımız özellikle kendi ilgi alanına giren bir konunun cevaplamasını yapmıştır. Ben Türkiye’yi anamuhalefet partisi CHP’nin idare etmediğini çok iyi biliyorum ama kurumlarımın da kendi ilgi alanları ile ilgili konuları cevaplamalarının doğru olduğuna inanıyorum. Zira ‘Gözcü’ dediğimiz insansız hava araçları direkt olarak TSK’nın emrinde hareket ederler.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.