Erdoğan: PYD ya Menbiç’ten gider ya da gerekeni yaparız

Erdoğan: PYD ya Menbiç’ten gider ya da gerekeni yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Surriye’de ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunu sürdüren Türkiye’nin Menbiç’i PYD’den ‘temizleyeceğini’ söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarlara konuşan Erdoğan “Birileri ÖSO ve Türkiye’yi El Bab’tan uzak tutmaya çalışıyor. Biz DEAŞ, PYD – YPG terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz. En kısa sürede Menbiç’i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız. Ya gidecekler ya da gitmedikleri takdirde gereğini biz yapacağız” diye konuştu.

Cerablus’tan sonra Dabık’ın aşıldığını ve şimdi El Bab’a doğru ilerlendiğini söyleyen Erdoğan “Şimdi El Bab’tan Menbiç’e doğru gidilecek. Şimdi Halep’le ilgili bir sorunumuz yok ama Halep’le ilgili itirazlarımız var. Sayın Putin ile görüştüm. Artık Halep halkını huzura kavuşturalım dedim. Halep Haleplilerindir” ifadelerini kullandı.

Lozan Antlaşmasına yönelik açıklamaları hakkında “Irak topraklarında gözü var” yorumlarına da değinen Erdoğan, “Bizim hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok. Yeni çatışmaları engellemeye çalışıyoruz. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır ama gönül sınırlarımız bambaşkadır. Buradan bir kez daha ifade ediyorum. Türkiye Irak’ta ve Suriye’de yaşanan her gelişmenin içinde mutlaka yer alacaktır. Terör örgütlerine karşı verdikleri mücadelede, gerekirse diplomatik çabalarda da yanlarında olacağız” dedi.

Erdoğan “Bu ülkelerde yaşayan kardeşlerimizi etnik ve mezhep esaslı ayrıştırmalarla yeni çatışmalara sürüklemek isteyenlere karşıyız” diye ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.