Erdoğan: Çözüm süreci özellikle ekonomiyi kökten değiştirecek

Erdoğan: Çözüm süreci özellikle ekonomiyi kökten değiştirecek

Türkiye’deki çözüm sürecinin ‘hayati’ olduğunu ifade eden Erdoğan, “Türkiye’de siyaseti, sosyal yaşamı, özellikle de ekonomiyi kökten değiştirecek, yenileyecek bir sürecin adımını atıyoruz. Ancak bu süreç daha çok bölgemizin barışına, istikrarına, huzur ve refahına katkı sunacak bir süreçtir.” dedi.

Washington’daki Brookings Enstitüsü’nde konuşma yapan Erdoğan, terörle mücadele ederken aynı zamanda ayrımcı politikalara da son verdiklerini anlattı. Erdoğan, “Bölgede şimdi esen bir bahar havası var. demokratikleşme havası terörün elindeki tüm bahaneleri yok etti ve devlet-millet kucaklaşmasını sağladı.” dedi.

Bölücü terör sebebiyle son 4 aydır kayıp verilmediğini ifade eden Erdoğan, “Suriye’deki kanlı çatışmalar nedeniyle Türkiye’de zaman zaman alçakça saldırı girişimleri oluyor. Ancak bunun da büyüyen Türkiye’ye yönelik olarak farklı mecralardan geldiğini gayet iyi biliyoruz.” diye konuştu.

Bugün Türkiye’de terörün bitirilmesi noktasında umutların çoğaldığını dile getiren Erdoğan, “Birliğimiz, kardeşliğimiz güçlenmiş durumda. Sadece 4 ay olmasına rağmen Türkiye’nin kalkınmasına yönelik çok güçlü umutlar oluştu. Terörsüz, şiddetsiz, korkusuz, güvenli bir ortamda kalkınma mücadelemizi çok daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Erdoğan: Filistin’de uzlaşıdan sonra İsrail’le görüşmeler süratle neticelenir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “El Fetih ve Hamas’ın uzlaşması başarılmazsa İsrail-Filistin görüşmelerinden bir netice elde edileceğine inanmıyorum.” dedi.

Brookings Enstitüsü’nde soruları cevaplayan Erdoğan, Filistin meselesine adeta iç mesele hassasiyeti içinde yaklaştıklarını dile getirdi. Bugüne kadar İsrail’le müzakereleri El Fetih’in sürdürdüğünü dile getiren Erdoğan, bir netice alınamadığını hatırlattı. Erdoğan, Hamas ile El Fetih’in uzlaşmasından sonra İsrail’le yapılacak görüşmelerin çok daha süratle neticeleneceğine inandığını dile getirdi.

Filistin’de iç uzlaşı için çok şey yapabileceklerine inandığını dile getiren Erdoğan, “İki tarafla da gayet iyi görüşebilen bir ülke konumundayız. Bizim için aralarında bir fark söz konusu değildir. Hepsine aynı mesafedeyiz. Onların birbiriyle uzlaşması, İsrail-Filistin görüşmelerini belli bir noktaya taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.