Erdoğan bu sefer de Clinton’ı ‘acemilik’ ile suçladı

Erdoğan bu sefer de Clinton’ı ‘acemilik’ ile suçladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’ın ‘başkan seçilirse Suriyeli Kürtleri silahlandıracağı’ yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Ankara’da hakim ve savcılar için düzenlenen kura töreninde konuşan Erdoğan, “Doğrusu ben bunu bir siyasi acemilik olarak görüyorum” dedi.

Erdoğan sözlerini, “Çünkü bölgenin hassasiyetleri farklı. Bu hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir adım atılamaz” diye sürdürdü.

Cumhurbaşkanı ABD’ye Fethullah Gülen’in iadesi konusundaki eleştirmeye de devam etti:

“Ne yaptılar? Bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler, onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar. Oyun çok sinsi. Bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse, seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır.”

BÜYÜKELÇİYE ACEMİ DEMİŞTİ

Erdoğan 2011 yılında ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone’un, ‘basın özgürlüğü’ ile ilgili açıklamasını eleştirmiş ve sözleri ‘yaygara’ olarak nitelemişti.

Erdoğan Ricciardone’a “Önce bir araştır, sor nedir, yargı burada ne yapacak, hangi neticeye varacak bunu bir öğren. İşte buna, ‘acemi elçilik’ denir, bunlar acemilik!” diye konuştu

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.