Erdoğan, askeri törenle karşılanacak

Erdoğan, askeri törenle karşılanacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mayıs’ta gerçekleştireceği ABD ziyaretinde üst düzey bir programla karşılanacak. Washington’ın bu ziyarete verdiği önemi göstermek açısından sembolik değeri yüksek bir protokol hazırlandı.


Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Erdoğan hem havaalanında hem de Beyaz Saray’da askeri törenle karşılanacak. Bunun ilk kez bir Türk siyasetçi için uygulanacağı, dünya devlet başkanları için de nadir uygulamalardan biri olduğu belirtildi. Yine aynı şekilde programda, ABD Başkanı Barack Obama ile Erdoğan arasında “baş başa yemek” de görünüyor. Bunun da nadir uygulanan “diplomatik bir jest” olduğu ifade ediliyor.


Başbakan Erdoğan ve ailesi, Beyaz Saray’ın resmi misafirhanesi Blair House’da ağırlanacak. İki liderin ortak basın toplantısı için de 1 saat gibi rekor bir zaman diliminin ayrıldığı kaydedildi. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz Türkiye olarak daima ABD ziyaretlerine önem veririz. Ancak bu kez Amerika’nın da ziyarete ve Türkiye Başbakanı’na ne kadar önem verdiğini gösteren bir program hazırlandı. Ziyarete yüklenen anlam üst seviyede.” dedi. İki ülke arasındaki ilişkilerin birkaç yıl önce ‘stratejik ortaklık’tan ‘model ortaklığa’ yükseltilmiş olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, gelinen noktanın bunu çok iyi yansıttığını dile getirdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, ziyaretin en önemli gündem maddesi Suriye olacak. Erdoğan’ın artık Washington’ı daha fazla inisiyatif almaya zorlayacağı ve yaşanan katliamlara seyirci kalmamasını isteyeceği bildirildi.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.