Erdoğan, ABD’de IMF’den kurtuluşu anlatacak

Erdoğan, ABD’de IMF’den kurtuluşu anlatacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Odası’nın onuruna verilecek yuvarlak masa toplantısı ve resepsiyonda ağırlanacak.


Üç milyondan fazla her büyüklükte şirketin temsil edildiği dünyanın en büyük iş federasyonu olan ABD Ticaret Odası’nın etkinliğinde Erdoğan, iki ülke ticari ilişkilerine ivme kazandırmak için Türk ve ABD iş dünyası liderlerine hitap edecek. Başbakan Erdoğan, 1 Ocak 1961’de ilk anlaşmanın imzalanmasıyla başlayan ve 19 stand-by anlaşmasıyla devam eden Türkiye-IMF borç ilişkisini de anlatacak. Türkiye’nin 14 Mayıs’ta IMF’ye olan borcu 421 milyon dolarlık taksidin ödenmesiyle bitirildiğini ve IMF’e 5 milyar dolar borç vereceklerini paylaşacak.


Toplantıda ayrıca Ticaret Odası’na bağlı olarak, Türkiye ile ticaret yapan üst düzey Amerikan şirketlerini temsil eden bir ticaret ve yatırım danışmanlık organizasyonu olan ABD-Türkiye İŞ Konseyi’nin (USTBC) de resmi açılışı yapılacak. ABD ziyaretinin ikinci gününde gerçekleşecek organizasyona Erdoğan’ın yanı sıra ABD Ticaret Odası Başkanı David Chavern, ABD Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Başkanı Myron Brilliant, Coca Cola Ceosu Muhtar Kent katılacak. Erdoğan ve beraberindeki heyet 17 Mayıs Cuma dönecek

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.