Emirates havayolu ekstra ücretlerden 105 milyon dolar kazandı

Emirates havayolu ekstra ücretlerden 105 milyon dolar kazandı

Dubai merkezli Emirates havayoluna ait bilet harici gelirlerin geçen mali yılda 105.7 milyon doları bulduğu bildirildi. IdeaWorks adlı şirket, tüm dünyadaki havayollarının mali raporlarını inceleyerek ulaştığı sonuçları açıkladı.

Çalışmaya göre bilet dışı gelirler arasında ekstra bagaj ücreti, uçuş esnasındaki satışlar, erken koltuk seçimi ya da uçağa erken binme gibi kalemler havayolları için önemli gelir kaynağı oluşturmaya devam etti.İncelenen 53 havayolu, 2012’yi de içine alan kendine ait mali yılda yolcularından 27.1 milyar dolarlık ekstra gelir elde etti. Bu rakam 2009’da 13.47 milyar dolar iken 2007’de sadece 2.45 milyar doları bulmuştu.

Avustralyalı Qantas havayolu yolcu başına düşen ekstra gelirde 56.21 dolar ile geçen yıl dünyada ilk sırada yer aldı. Havayolunun bu geliri bir önceki yıla kıyasla 6 dolarlık artış gösterdi. Toplam ekstra gelirde 5.35 milyar dolar ile ilk sıradaki ABD’li United havayolunu yine ABD’den Delta, American ve Southwest havayolları takip etti. Qantas, toplam ekstra gelirde 1.575 milyar dolar ile beşinci oldu.Bilet harici gelirlerin incelendiği çalışmaya Ortadoğu’dan Emirates’in yanısıra Jazeera (13 milyon dolar) ve Air Arabia (10.8 milyon dolar) dahil edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.