El Kaide Vatikan’a saldırı planlamış

El Kaide Vatikan’a saldırı planlamış

İtalyan savcı Mauro Muro, terör örgütü El Kaide’nin 2010’da Vatikan’a saldırı planladığını açıkladı.

Mura, saldırının Pakistan’da bir pazar yerine yapılan ve 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren kişilerce planlandığını belirtti.

Sardunya’da bir basın toplantısı düzenleyen Mura, İtalya’da, Batı ’ya karşı cihat amaçlı silahlı mücadeleyi örgütleyen El Kaide bağlantılı uluslararası bir terörist ağına yönelik yapılan operasyonlarda, 18 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Savcı, Sardunya Adası merkezli faaliyet gösterdikleri belirlenen söz konusu örgüte yönelik operasyonların terörle mücadele birimlerince bu sabah eş zamanlı olarak 7 ayrı bölgede gerçekleştirildiğini ifade etti.

Gözaltına alınan 18 kişiden 2´sinin, öldürülmesinden önce El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i korumakla görevli kişiler arasında yer aldığı belirtildi. Örgütün ayrıca, yasadışı göç organizasyonu yaptıkları da belirlendi.

Yakalananlar arasında, başta 2009 yılının Ekim ayında Pakistan’ın Peşaver kentindeki pazarda 100 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı olmak üzere birçok eyleme karışanların da olduğu açıklandı.

Savcı Mura, Vatikan’a saldırıyı gerçekleştirmek üzere bir intihar bombacısının o dönemde Roma’ya vardığını söyledi. Mura, intihar bombacısının daha sonra İtalya’dan ayrıldığını, ancak eylemden vazgeçilmesinin sebebinin bilinmediğini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.