El Hatib: Suriye’yi kimin yöneteceğine Suriye halkı karar verecek

El Hatib: Suriye’yi kimin yöneteceğine Suriye halkı karar verecek

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz El Hatib, Suriye halkının kendi yöneticisini ancak kendisinin seçebileceğini söyledi.


Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 24. Arap Birliği Zirvesi’ne katılan Muaz El Hatib, burada yaptığı konuşmada Suriye’de devrimin barışçıl gösteriler ile başladığını, ancak yönetimin baskı ve öldürme ile karşılık verdiğini söyledi. El Hatib, ülkede akan masum kanın tek sorumlusunun ise Esed yönetimi olduğunu söyledi.


Suriye’de değişik ülkelerden savaşçıların olduğu ve Esed yönetiminin aşırı gruplar ile savaştığı yönündeki iddiaları cevap veren El Hatib,”Suriye’de yabancılardan bahsediliyor. Rusya, Hizbullah ve dış güçlerinin Suriye’de ne işi var?” sorusunu yöneltti.


Suriye halkını kimin yöneteceği ile ilgili değerlendirmelere de cevap veren El Hatib, “Suriye halkını kimin yöneteceğini soruyorlar. Suriye halkını kimin ve nasıl yöneteceğini Suriye halkının kendisi karar verecek. Başka ülkeler değil” dedi.

Esed yönetiminin her türlü silahı kullanarak masum halkı katlettiğini ifade eden SMDK Başkanı El Hatib, “ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığım görüşmede, Suriye halkını korumak amacıyla ABD’den Suriye’nin kuzeyine patriot füzelerinin konuşlandırılması talebinde bulundum. Kendisi de bu konuyu değerlendireceğini söyledi.” diye konuştu.

El Hatib, geçici hükümetin başbakanı görevine seçilen Gassan Hito’ya güvendiklerini ifade etti. El Hatib, Hito’nun başbakanlığına da tam destek verdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.