Ekvadorlu diplomatlar ABD’li ajan Snowden ile Moskova’da görüşmüş

Ekvadorlu diplomatlar ABD’li ajan Snowden ile Moskova’da görüşmüş

Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa, ülkesinin Moskova Büyükelçisi Patricio Chavez’in CIA eski çalışanı Edward Snowden ile bir kez görüştüğünü söyledi.

 

Rus medyasında yer alan haberlerde Correa, Büyükelçi Patricio Chavez ve beraberindeki diplomatların, Pazartesi günü bir kez Snowden ile Moskova’nın Şeremetyevo Havaalanı’nın transit bölgesinde görüştüğünü söyledi. Büyükelçi Chavez’in ifadesine göre görüşmede Snowden, Ekvator’dan sığınma talebinde bulundu. Ekvator Cumhurbaşkanı bu görüşmeden sonra Snowden ile temasta bulunmadıklarını sözlerine ekledi.

 

Snowden, 2009’da Londra’da düzenlenen G-20 zirvesinde ABD ve İngiliz istihbaratının konuk ülke üyelerinin telefonlarını dinlediğini ve yazışmalarını ele geçirmeye çalıştığını öne sürmüştü. Snowden, ABD istihbaratının Google, Microsoft, Apple ve başka IT şirketlerinin kullanıcılarının şahsi bilgilerine, mail, mesaj ve diğer yazışmalarına ulaşabildiğini iddia etmişti.

 

Mayıs ayında Hong Kong’a giden Snowden, Washington’ın iade talebinin ardından Rusya’nın başkenti Moskova’ya geçti. Snowden’in siyasi sığınma hakkı verilmesi durumunda Ekvador’a gitmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.