Dünyanın konuştuğu pilot

Dünyanın konuştuğu pilot

150 kişiye mezar olan Germanwings uçağını kasten düşürdüğü açıklanan ikinci pilotun kimliğine ilişkin bilgiler su yüzüne çıktı.

28 yaşındaki Andreas Lubitz adlı pilotun etnik kimliğinin bilinmediği fakat Almanya vatandaşı olduğu belirtildi.

Savcı Brice Robin, Lubitz’in terör bağlantısına ilişkin ellerinde bilgi olmadığını belirtirken, Alman yetkililerin önümüzdeki perşembe ya da cuma günü pilotun özgeçmişine ve özel hayatına ilişkin daha fazla bilgi vereceğini söyledi.

Almanya İşiçleri Bakanı Thomas de Maiziere, savcının Alman yardımcı pilotu suçladığı kazaya ilişkin herhangi bir terör arka planı olduğuna dair elde delil olmadığını söyledi.

Maiziere, “Alman yetkililer kaza günü istihbari bilgileri ve polisin elindeki verileri kontrol etti” derken, Luftansa’nın kendilerine rutin güvenlik kontrolleri sonucu pilotun aleyhinde hiçbir şeyin ortaya çıkmadığını söylediğini aktardı.

Germanwings CEO’su Thomas Winkelmann pilotun geçmişine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Lubitz’in 2008’de eğitime katıldığını ve işe uçuş görevlisi olarak başladığını belirten Winkelman, eğitim sonunda olağan dışı bir şeye rastlanmadığını söyledi.

İkinci pilotun uçuş eğitimiyle uçmaya başlaması arasında uzun bir süre kesinti olduğu belirtilirken, nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Lufthansa düşen uçağın ikinci pilotunun, Eylül 2013’ten beri Germanwings için çalıştığını ve 630 saatlik uçuş tecrübesi olduğunu açıklamıştı. Airbus A320 ile 6 bin saatlik uçuş tecrübesi olan kaptan pilotun ise 10 yıllık tecrübe sahibi olduğu açıklanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.