Dünya şampiyonu Arjantin!

Dünya şampiyonu Arjantin!

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Arjantin ile Fransa karşı karşıya geliyor. Dev karşılaşmada ikinci yarı başladı. Arjantin’in daha istekli göründüğü ilk yarıda Fransa biri penaltıdan kalesinde iki gol gördü. Fransa 78 ve 80. dakikalarda Mbappe’nin ayağından iki gol buldu. İkinci yarda başka gol olmayınca maç uzatmaya gitti.

109. dakikada Messi takımını 3-2 öne geçirdi. 117. dakikada Mbappe kendisinin ve takımının 3. golünü attı: 3-3. Uzatma dakikasında başka gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonrası Arjantin 4-2 kazandı.

Arjantin 21. dakikada Di Maria’nın düşürülmesi sonrası penaltı kazandı. Arjantin’de penaltı atışını gole çeviren Messi, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının yıldızı olan Di Maria maçın 36. dakikasında yeniden sahneye çıktı ve durumu 2-0’a getirdi.

İlk yarı bitmeden Fransa’da oyuncu değişiklikleri gerçekleştirdi. Ousmane Dembele ve Giroud oyundan çıkarken, Randal Kolo-Muani ile Marcus Thuram oyuna dahil oldu. Maçın ilk yarısı Arjantin’in 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya yine Arjantin hızlı başladı. Ancak Fransa 79. dakikada önce penaltıdan Mbappe’nin ayağından durumu 2-1’e getirdi. İki dakika sonra Mbappe yine sahneye çıktı ve yapılan ortada gelişine vurdu: 2-2.

İkinci yarının sonuna 8 dakika eklendi. Başka gol olmayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatmanın ilk yarısında da gol sesi çıkmadı. Uzatmanın ikinci yarısında 109. dakikada Messi, Fransa ağlarını buldu: 3-2

Fransa 116. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Mbappe kendisinin ve takımının 3. golünü attı.

Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonrası Arjantin dünya kupasının sahibi oldu.