ABD’den Yezidilere havadan insani yardım desteği

ABD’den Yezidilere havadan insani yardım desteği

ABD Başkanı Barack Obama, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarına maruz kalıp dağlara kaçmak zorunda kalan Yezidilere havadan gıda ve ilaç yardımı yapılmasını onayladı.

Resmi kaynaklara dayandırılan haberlere göre, ulusal güvenlik ekibiyle Beyaz Saray’da toplantı yapan Obama, Sincar dağlarındaki Yezidilere acil yardım yapılmasını istedi. New York Times (NYT) gazetesi, Irak ve Kürtlere dayandırdığı haberinde, ABD’nin IŞİD’e karşı havadan saldırı başlattığını duyurdu. Haberde vatandaşların IŞİD’e karşı başlatılan hava operasyonlara sevinç gösterileri ile destek verdiği ifade edildi. Pentagon yetkilileri ise, ABD’nin Irak bölgesinde hava operasyonu başlattığı iddialarını yalanladı. Yetkilier, hava saldırısının ABD’nin müttefik ülkeleri Irak ve Türkiye tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, gün içerisinde yaptığı bilgilendirme toplantısında, “Amerika’nın askeri harekatları Irak’taki sorunlara çözüm olmaz” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Earnest ayrıca Sincar dağlarındaki Yezidilerin korunması için Irak ordusu ve Peşmerge’nin gösterdiği çabaları desteklediklerini dile getirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.