Downer’in düzenlediği resepsiyona Kıbrıslı liderler katılmadı

Downer’in düzenlediği resepsiyona Kıbrıslı liderler katılmadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Özel Kıbrıs Danışmanı Alaxander Downer tarafında düzenlenen resepsiyona Kıbrıslı liderler katılmadı.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Özel Temsilci Osman Ertuğ, Downer’in ara bölgedeki resepsiyonuna Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın davet edilmemesine tepkisini iletip resepsiyondan erken ayrıldı.

Downer’in Ledra Palace’taki Chateau Status Restoran’da düzenlediği resepsiyona beklenenin aksine liderler katılmadı.

BM yetkilileri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lider Dimitris Hristofyas’ın etkinliğe davetli olduğunu ancak neden katılmadıklarını bilmediklerini söylemekle yetinirken, gazetecilerin sorularına karşılık detaylı bilgi vermekten kaçındı.

Resepsiyona birçok ülkenin ve AB’nin Lefkoşa Büyükelçileri katılırken, Kıbrıs Türk tarafından Cumhurbaşkanı’nın özel temsilcisi ve sözcüsü Osman Ertuğ ile müzakere heyetinden Güneş Onar’ın geldiği görüldü.

Ancak Ertuğ ve Onar, resepsiyonun düzenlenme şekli ve adadaki tüm büyükelçiler davet edilmesine karşın Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi’nin davet edilmemesine Kıbrıs Türk tarafının tepkisini ileterek resepsiyondan hemen ayrıldı.

Aralarında Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez’in ve eski Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Kudret Özersay’ın da bulunduğu bazı Kıbrıslı Türk davetliler de resepsiyona katıldı.

Rum Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu da resepsiyona katılırken, Rum basınının resepsiyona ilgi göstermemesi dikkati çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.