Dışişleri Bakanı önce Japonya’ya ardından Bali’ye seyahat edecek

Dışişleri Bakanı önce Japonya’ya ardından Bali’ye seyahat edecek

Dışişleri Bakanı John Kerry, önümüzdeki hafta güvenlik toplantısına katılmak üzere Japonya’ya seyahat edecek. Kerry, Japonya’nın ardından Bali’yi ziyaretinde Başkan Barack Obama’ya eşlik edecek. Başkan ve Dışişleri Bakanı Bali’de Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği’nin düzenlediği ekonomik foruma katılacak.

Savunma Bakanı Chuck Hagel da Tokyo’da yapılacak Amerika Japonya Güvenlik İstişari Komitesi’nin toplantısına katılacak isimlerden.

Güvenlik konusunda Haziran 2011’de bir araya gelen Amerika ve Japonya bu buluşmayla ikinci kez güvenlikle ilgili olarak görüşmüş olacak.

Kerry’nin Bali’de ise Asya Pasifik ülkelerinin ekonomi sorumlularından oluşan bir heyetle bir araya gelmesi bekleniyor. Ekonomi toplantısı Amerika ve diğer 10 ülkenin Trans-Pasifik Ortaklık paktı üzerinde müzakerelere devam ettiği sürece denk geldi. Bazı uzmanlara göre anlaşma Endonezya’daki buluşmada nihayete erdirilecek.

Trans-Pasifik Ortaklığı (Trans-Pacific Partnership – TPP) Kanada, Meksika, Peru, Şili, Avusturalya, Yeni Zellanda, Singapur, Malezya, Vietnam ve Brunei’yi içine alıyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.