Devlet Başkanı ülkesinin adını değiştirmek için yasa teklifi verdi

Devlet Başkanı ülkesinin adını değiştirmek için yasa teklifi verdi

Başlığı yanlış okumadınız, Amerika kıtasında hem de bir ülkenin devlet başkanı ülkesinin isminin değiştirilmesi için resmen girişimde bulundu. Meksike Devlet Başkanı Felipe Calderon, ülkesinin ismini değiştirmek için yasa tasarısını meclise gönderdi.

Meksika Devlet Başkanı Calderon, ülkesinin ismini değil aslında özentisine son vermek istiyor. Amerika Brileşik Devletleri’ne imrenerek  resmi ismi Meksika Birleşik Devletleri olan Meksika’nın Calderon, dünyada bildiği şekili ile anılmasını istiyor. Ülkesinin isminin yalnızca Meksika olarak değişmesini isteyen Calderon, bu amaçla meclise bir yasa teklifi gönderdi. Görev süresi bu ayın sonunda dolacak olan Calderon, Meksika’nın artık hiçbir ülkeyi taklit etmeye ihtayacının bulunmadığını söyledi. ‘‘Meksika’ya sadece Meksika’’ denilir diyen Calderon, ülkesinin isim değişikliği isteğini ilk defa 2003 yılında milletvekiliyken dile getirmişti. Ancak Calderon’un o dönem erdiği yasa teklifi parlementonun genel kuruluna dahi gelmeyi başaramamıştı.

Calderon’un isim değişikliği isteğinin kabul edilmesi o kadar da kolay görünmüyor. Öncelikle Meksika Kongresi’nin hem alt hem de üst kanadının tasarıyı kabul etmesi ile iş bitmiyor. Ayrıca 31 eyaletin çoğunluğunda da tasarının eyalet meclislerinde kabul edilmesi gerekiyor.

Calderon, devlet başkanlığı makamını 1 Aralık tarihi itibariyle Kurumsal Devrimci Parti’den Enrique Pena Nieto’ya devredecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.